Hotel Theartemis Palace

Retimno, Krit

Opis destinacije

Krit je najveće grčko ostrvo, peto po veličini u Mediteranu posle Sicilije, Sardinije, Korzike i Kipra. Nalazi se na raskrsnici između Evrope, Afrike i Azije. Zapljuskuju ga tri mora: Egejsko, Libijsko i Jonsko. Ostrvo je podeljeno u četiri regije. Regija Hanja se proteže na zapadu ostrva. Istoimeni grad je nekada bila glavni grad ostrva a danas je prelep turisitčki centar koga karakterišu uske ulice prepune taverni i prodavnica suvenira. Retimno se nalazi se u centralnom delu ostrva. Treći je po veličini grad na Kritu. Pošto se nalazi na pola puta od Hanje do Irakliona, venecijanski vladari su ga koristili kao odbrambenu stanicu za vreme nemira. Danas je moderan turistički centar s velikim brojem kvalitetnih hotela različitih kategorija i dobrim provodom. Iraklion je najveći grad i pokrajina na ostrvu sa oko 300 000 stanovnika. Četvrti je po veličini grad u Grčkoj, posle Atine, Soluna i Patre. Čuven je po Minosovim palatama Knosos i Festos. Glavnim trgom i ulicama grada prođe preko milion turista godišnje.Lasiti je na istoku ostrva. Regija je poznata po 10 000 vetrenjača, pećini Dikti u kojoj je po predanju rođen bog Zevs i palminoj šumi Vai. Glavni grad ove oblasti je Agios Nikolaos, a izgrađen je oko veštačkog jezera Vulismeni. Ovo je najmanja regija ostrva, ali čuvena po mitovima i legendama koji se za nju vezuju.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija: Ovaj odlično lociran, moderan hotel, nalazi se na pešačkoj udaljenosti od centra Retimna i njegovog starog grada, a na svega 180 metara od duge peščane gradske plaže. Sastoji se od dve zgrade. Javni delovi hotela u glavnoj zgradi: recepcija, a la kart restoran, lobi i lobi bar potpuno su renovirani 2019. godine i u tom, potpuno novom ruhu modernog dizajna, dočekaće svoje goste u novoj sezoni. Od aerodroma u Heraklionu je udaljen 79 km.


Plaža:
Hotel se nalazi na180 metara udaljenosti od duge peščane gradske plaže. Suncobrani i ležaljke na plaži se doplaćuju. Veoma dobra lokacija omogućava da se za svega dva minuta stiže do gradske plaže na kojoj gosti imaju veliki izbor barova na plaži kao i mogućnost bavljenja sportovima na vodi.

Hotelski sadržaj:
U sklopu hotela gostima je na raspolaganju glavni restoran gde se odvijaju obroci doručak i večera, a la kart restoran na balkonu sa lepim pogledom na bazen, snek bar, bar pored bazena, spoljašnji bazen sa delom za decu, unutrašnji bazen, sauna (uz doplatu), jacuzzi, masaže (uz doplatu), fitness centar, animacioni program u vidu muzičkih večeri, internet kutak (uz doplatu), mini market, suvenirnica. Ležaljke i suncobrani su besplatni pored bazena. Peškiri za plažu se mogu koristiti uz depozit. Suncobrani i ležaljke na plaži, kao i sportovi na vodi, mogu se koristiti uz doplatu na licu mesta.

Sobe: 
Sobe u zakupu agencije Big Blue travel su Standard sobe, a nalaze se u glavnoj zgradi u kojoj su smešteni recepcija, restorani, lobi bar, kao i bazen sa barom pored bazena. Family sobe se nalaze u zgradi preko puta glavne zgrade a povezane su podzemnim prolazom. Standard sobe su lepo dekorisane, kvadrature oko 22m2, a pružaju smeštaj maksimum za tri odrasle osobe ili dve odrasle i jedno dete (treći ležaj sofa) i bebu (obavezna najava prilikom rezervacije). Najčešće se sastoje od jednog bračnog ležaja i jedne sofe predviđene za spavanje treće osobe. Sadrži mini frižider, set za kafu/čaj, Wi-Fi interent, SatTV, klima uređaj, telefon, sef (uz doplatu na licu mesta), kupatilo sa tuš kadom ili kadom, fen za kosu,bade mantil i papuče, balkon ili terasu. Imaju pogled na grad i okolne hotele. Standardne sobe pogled bazen su istih karakteristina kao i standard sobe, s razlikom što imaju pogled na bazen - rade se na upit. Sobe tipa superior land view imaju pogled na grad i potpuno su renovirane 2019. godine. Moderno su dekorisane, kvadrature oko 22m2 i pružaju smeštaj za maksimum tri odrasle osobe ili dve odrasle i jedno dete (treći ležaj sofa). Najčešće se sastoje od jednog bračnog ležaja i jedne sofe predviđene za spavanje treće osobe. Sadrži mini frižider, set za kafu/čaj, Wi-Fi interent, SatTV, klima uređaj, telefon, sef (uz doplatu na licu mesta), kupatilo sa tuš kadom ili kadom, fen za kosu, bade mantil i papuče, balkon ili terasu. Imaju pogled na grad i okolne hotele. Family sobe se sastoje iz dve sobe i veoma su prostrane. Promo standard sobe - iste opremljenosti kao standard, ograničen broj soba po nižim cenama.

Mogućnost doplate za sobe tipa STANDARD POGLED BAZEN po ceni 5 Evra po danu/osobi i SUPERIOR POGLED KOPNO po ceni 10 Evra po danu/osobi. Ovi tipovi soba se rade na upit.

Usluga:
Polupansion, obroci doručak i večera se služe po principu švedskog stola, samoposluživanje.

Mogućnost doplate za uslugu "all inclusive", odrasli 19 evra po danu/osobi, dok deca 2-14 god. plaćaju po danu/osobi 10 evra.

All inclusive usluga se sastoji iz sledećeg:
Obroci se odvijaju u restoranu “Daphne” u glavnoj zgradi i to: doručak u periodu od 07:00-10:00h, ručak od 12:30 – 14:30h i večera u periodu od 18:30-21:30h. Obroci se služe po principu švedskog stola. U toku ručka i večere, osim švedskog stola, prisutno je i kuvanje „uživo“. Tokom obroka služe se: lokalno točeno vino (crveno, roze ili belo), domaće točeno pivo, bezalkoholna pića i sokovi, soda voda, čaj i filter kafa.
BAR “ARIANE” (u glavnoj zgradi, u regiji bazena)
Radno vreme: 09.00 – 01.00 h. Poslednja porudžbina za all inclusive goste je do 23.00 h.
BAR "ARBONA" (annex zgrada)
Služenje pića:10.00 – 17.00 h, sendviči 14.30 – 16.30 h, sladoled 14.30 – 16.30 h, kafe/keks 16.00 – 17.00 h.

Kontakt:
http://www.theartemis.gr/

Napomena:

Hotel modernog uređenja, sa veoma dobrom uslugom. Renovirani javni delovi hotela 2019 godine.
1. dan BEOGRAD - KRIT
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue-a dva sata ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Direktan čarter let za Krit (oko 110 minuta). Mogućnost keteringa u avionu (uz doplatu). Po dolasku, goste dočekuje predstavnik Organizatora putovanja. Transfer do hotela. Smeštaj u studio/apartman, ili izabran hotel. Noćenje.

2. do 10./11. dan KRIT
Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

11./12. Dan KRIT - BEOGRAD
Napuštanje smeštajnog objekta. Transfer do aerodroma. Direktan čarter let za Beograd. Mogućnost keteringa u avionu (uz doplatu). Sletanje u Beograd. Kraj programa.

Organizator putovanja je dužan da obavesti putnike o tačnom vremenu leta, po dobijanju informacija od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja. Obaveza je putnika je da dostavi tačan broj mobilnog telefona, kako bismo bili u mogućnosti da ga obavestimo pozivom ili putem SMS poruke o tačnom vremenu leta, odnosno sastanku putnika. Ukoliko iz bilo kog razloga niste dobili informaciju o tačnom vremenu, 24 sata pre poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirati Organizatora putovanja.O satnici povratnog transfera putnike obaveštava predstavnik Organizatora putovanja.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Gradovi Evrope

Upoznajte Evropu sa nama