Hotel Luna Blanca

Side, Turska

Opis destinacije

Zahvaljujući mirnoj atmosferi, lepim peščanim plažama i prijatnoj mediteranskoj klimi, Side predstavlja idealnu destinaciju za porodična putovanja. Na svega sat vremena vožnje od antalijskog aerodroma, ovaj grad predstavlja jedno od značajnih letovališta na južnom Mediteranu Turske. Side, što na grčkom znači nar, vekovima je bio prepoznatljiv kao jedan od važnijih trgovinskih centara na Mediteranu, gde su se mešale umetnosti iz doba Aleksandra Velikog, Rimskog carstva i Stare Grčke. Zahvaljujući tome, grad je međunarodno priznat sa svojim spomenicima kulture, kao jednim od najvažnijih punktova Male Azije. Glavni turistički delovi grada gotovo su podeljeni. Zapad je u znaku luksuza i modernog doba, sa hotelima visoke kategorizacije i prelepim peščanim plažama, dok je istočni, među lokalnim stanovništvom poznat kao ’drevni Side’, više šljunkovit, ali u poređenju sa zapadom, mirniji. Takođe, svemu tome doprinosi i činjenica da se upravo na istočnim obalama nalaze ostaci istorije grada.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija
Nalazi se u mestu Kumkoy, Side. Udaljen je 65km od aerodroma u Antaliji i 70km od centra Antalije

Opšti podaci
Resort se prostire na 12.000m2. Na 6 spratova je raspoređeno 314 soba (od toga 243 standardne, 55 porodičnih soba, 5 apartmana i 3 sobe prilagođene za osobe sa invaliditetom).

Hotel ima glavni restoran ,,Turquoise’’, 3 à la carte restorana (Sushi-so – japanski, Anchor – riblji, Mezzaluna – italijanski), poslastičarnicu, Caretta Beach bar – turske palačinke u određeno doba dana, Arena Pool Bar&Snack – užine, sladoled i vafli u određeno doba dana i Lobby bar. 

Za decu su tu dečiji otvoreni i zatvoreni bazen, igralište, mini club (4 – 12 godina) i mini disco, a na raspolaganju je i poseban deo za pripremu hrane za bebe u glavnom restoranu u vreme doručka, ručka i večere. Uz doplatu su dostupna kolica za bebe i čuvanje dece. 

Plaža
Hotel ima sopstvenu peščanu plažu sa barom, koja je od hotela udaljena samo 300m (postoji organizovan shuttle servis do iste). Suncobrani, ležaljke, dušeci i peškiri za plažu se mogu besplatno koristiti. 

Smeštaj
Standardne sobe, kojih ima ukupno 243, imaju površinu od 27m2, a mogu imati pogled na more ili na baštu. U sobi je jedan bračni i jedan single krevet i sofa, centralna klima, satelitska TV, sef, mini bar (koji se dopunjava dnevno bezalkoholnim pićem), set za kafu i čaj, fen  i lampa za čitanje. Na podu se nalazi parket ili laminat. Svaka soba ima kupatilo sa tuš kabinom i balkon. 

Porodične sobe kojih ima ukupno 55, imaju površinu od 35m2 i mogu imati samo pogled na baštu. Sastoje se od dve sobe, odvojene vratima, a poseduju jedno kupatilo sa tuš kabinom, jedan bračni krevet i dva single ležaja. Opremljenost je ista kao kod standardnih soba.

Apartmana ima ukupno 5. Sastoje se od dve spavaće sobe i dva prostrana kupatila sa tuš kabinom. Površina apartmana je 50m2.

Plaća se: room service (osim za osobe sa invaliditetom), telefon.

Hrana i piće
Usluga u hotelu je Ultra All Inclusive  – doručak, kasni doručak, ručak, večera, ponoćna užina (samoposluživanje – izbor više jela prema hotelskim pravilima). Na raspolaganju gostima je i dijetalni meni. U koncept su uključena lokalna alkoholna i bezalkoholna pića, određena uvozna pića, užine u određeno doba dana, sladoled i vafli na dve različite lokacije, turske palačinke i poslastičarnica. Za male bebe je obezbeđen kutak za pripremu hrane u glavnom restoranu za vreme sva tri glavna obroka. Gostima su na raspolaganju i 3 bara, od kojih je Lobby Bar otvoren 24 h.

Plaća se: a la carte restorani (jednom u toku boravka besplatno uz prethodnu rezervaciju), šampanjac, premium vina i ostalo van koncepta.

Ostali sadržaji
Lekar, frizer, prodavnice različitog tipa, soba za igre (bilijar, Play Station, fliper itd), sala za konferencije, nargila. 

Sport i zabava
Dva otvorena bazena, zatvoreni bazen, bazen sa toboganom, fitness centar, aerobic, gimnastika u bazenu, boćanje, stoni tenis, odbojka na plaži, disko i animacija u toku dana i večeri, Wi-Fi.

Plaća se: svi sportovi na vodi, gejming igraonica, premium Wi-Fi i ostalo van koncepta.

Spa & wellness
Sauna, tursko kupatilo (hamam) i fitness centar. 

Plaća se: različite vrste masaža i tretmana za negu lica i tela, parno kupatilo, jacuzzi i privatna soba za fitness.

Napomena
Hoteli imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i perioda korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne može snositi odgovornost.
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

1A

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 102/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Gradovi Evrope

Upoznajte Evropu sa nama