Fort Arabesque West Bay Resort

Makadi Bay, Egipat

Opis destinacije

Makadi Bay, okružen peščanom plažom dugom oko 4 kilometara, nalazi se na oko 35 kilometara južno od Hurgade. Brojni luksuzni hoteli jedinstvenog stila, sa komforno opremljenim kompleksima, predivno uređenim vrtovima i ukrasima prirode privlače veliki broj turista svake godine. Makadi Bay zaliv je svakako savršeno mesto za opušten odmor u kvalitetnim hotelima, ali je takođe veoma interesantan i ljubiteljima ronjenja.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija
Nalazi se u mestu Makadi Bay, na svojoj privatnoj plaži, na oko 20km od Hurgade.

Opšti podaci
Hotel je otvoren 1997. a poslednji put renoviran 2021. godine. U ponudi ima 126 smeštajne jedinice, restoran i bar. Gostima su na raspolaganju i sadržaji u delu Fort Arabesque Resort Spa & Villas. Hotel se može pohvaliti jednom od najlepših plaža i prelepim koralima, pa se preporučuje i ljubiteljima podvodnog sveta. 

Hotel je samo za odrasle (16+). 

Plaža
Plaža ovog hotela je jedna od najlepših u regiji Crvenog mora i glavni je adut ovog hotela. Široka je 600m sa nekoliko mesta za snorkling (koralni greben sa živim, šarenim koralima i ribicama) ali i više obeleženih koridora gde može lepo da se uđe u more bez obuće za kupanje. Plaža je jako lepo uređena i na njoj se nalaze restoran, bar, toaleti, animacija za decu i odrasle, nekoliko sportskih terena. Gosti hotela mogu bez doplate da koriste suncobrane, ležaljke i peškire.

Smeštaj
Hotel u ponudi ima 126 smeštajnih jedinica i sve imaju balkon/terasu, klima uređaj, SAT LCD TV, ketler, sef.

Standard rooms su veličine 32-42m2 imaju pogled na more ili delimičan pogled na more.
Superior room su veličine oko 35m2 imaju pogled na more.
Junior Suites su veličine oko 55m2 imaju pogled na more.

Plaća se: telefon, room service, mini bar, Wi-Fi internet.

Hrana i piće
Usluga u hotelu je All Inclusive – doručak, ručak i večera (samoposluživanje – izbor više jela po hotelskim pravilima). U konceptu su i užine, sladoled i lokalna alkoholna i bezalkoholna pića. Gostima su na rapolaganju restorani – The West Bay (glavni restoran), La Piazza i Club 159 (uz doplatu). U ponudi su i barovi – Sunset Bar, Beach Bar, Ther Red Rocks Bar (u delu Fort Arabesque Beach Resort), Le Jardin (u delu Fort Arabesque Beach Resort), Swim-up Pool Bar (u delu Fort Arabesque Beach Resort), Arena Bar (u delu Fort Arabesque Beach Resort), Windbreaker Bar.

Plaća se: sveže ceđeni sokovi, uvozna alkoholna i bezalkoholna pića, Club 159 i sve ostalo van koncepta. 

Hotel zadržava pravo izmene sadržaja u zavisnosti od sezone (vreme, sadržaj…). 

Ostali sadržaji
Lekar na poziv, prodavnice, apoteka, frizerski salon, usluga pranja i peglanja veša. 

Sport i zabava
Hotel u ponudi ima četiri bazena od kojih se greje 1 deo za odrasle, aerobik u vodi, stoni tenis, terene za tenis, Wi-Fi internet (besplatan samo u lobiju).

Plaća se: teretana (besplatna za goste u delu Fort Arabesque The Villas), oprema za tenis, bilijar, internet (kartice su dostupne na recepciji, ne plaćaju gosti smešteni u Fort Arabesque The Villas), sportovi na vodi.

Spa & wellness
Plaća se: sauna, masaže, aromatične masaže, talasoterapija, pilinzi i ostali tretmani za negu lica i tela.

Napomena
Hoteli imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i perioda korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne može snositi odgovornost.
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

1A

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 102/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Gradovi Evrope

Upoznajte Evropu sa nama