Arion Hotel

, Samos

Opis destinacije

Samos je obale Male Azije udaljen samo 1,6 km. Oduvek je bio na raskrsnici između istoka i zapada.Ipak, uz pomoć jake životne snage uspeo je da, tokom vekova, sačuva nezavisnost pa čak i da doživi maksimalan procvat. Moguće je da je baš zbog toga svetu podario toliko naučnika, umetnika i pesnika. Osim Pitagore, sa Samosa potiču i graditelji Herinog hrama Rek i Teodor, pesnik Arion, arhitekta Poliklet, veliki astronomi Aristarh i Aristil kao i filozofi Melisa i Epikur. Mitologija kazuje da je ostrvo i rodno mesto boginje Here, a budući da je ona boginja plodnosti i njeno ostrvo je veoma plodno. Prekriveno je nepreglednim vinogradima i stabljikama mastike od čijih se plodova spravlja širom sveta poznato grčko piće „Uzo“. Na ostrvu su do danas sačuvani ostatci Herinog hrama i najstariji tunel na svetu koji je u antičko doba služio kao prečica kroz brdo. Kao stvoreno je za romantične duše. Turistima daruje opojni miris mora uz mogućnost da raj za sebe i onog koga volite pronađete u brojnim bajkovitim uvalama. Uostalom, božanstvene plaže i usnule prirodne lepote ostrva Samos su najlepša pozivnica za uživanje na najvišem nivou.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Hotelski kompleks se nalazi na severnoj obali ostrva. Smešten je na uzvišenju odakle se pruža lep pogled na more, zaliv i mesto Kokari u kome se nalaze brojni restorani, prodavnice, barovi i šljunkovita gradksa plaža.  Okružen borovom šumom, bujnim zelenilom i cvećem hotel Arion je idealnom mesto za goste koji žele miran i opuštajući odmor. Glavni grad na ostrvu, Samos, udaljen je 10 km od kompleksa, dok je aerodrom udaljen 25 km.

Plaža :
Jedne od najlepših plaža na ostrvu, Lemonakia i Tsamadou, udaljene su oko 600 m od hotela. Hotelski šatl nekoliko puta dnevno prevozi besplatno goste hotela do mesta Kokari kao i do plaža Lemonakia i Tsamadou.

Hotelski sadržaj:
Od hotelskih sadržaja gostima je na raspolaganju su: recepcija, restoran, snack bar, bar kraj bazena, otvoreni bazen, dečiji bazen, sauna, jacuzzi, bilijar, stoni tenis, pikado, igralište, animacioni program i wi-fi internet u javnim prostorijama, parking. Tokom letnjih meseci jedanput nedeljno u hotelu se organizuje grčko veče.

Sobe:
Hotel raspolaže sa ukupno 108 soba raspoređenih u glavnoj zgradi i bungalovima.  Sve sobe imaju kupatilo sa tušem, fen za sušenje kose, klima uređaj, telefon, frižider, SAT TV, sef,wi-fi internet,  balkon. Krevetac za bebu moguć je na upit. U standardnoj sobi (površine oko 22 m2), se nalaze dva standardna ležaja i jedan pomoćni ležaj. Sobe se čiste svakog dana, peškiri se menjaju 3 puta , a posteljina 2 puta na nedelju dana. Peškire za plažu u hotelu je moguće dobiti uz depozit.

Usluga :
Polupansion - doručak i večera se služe po principu švedskog stola, samoposluživanje

Napomena :
Red vožnje hotelskog šatl autobusa (Arion – Kokari – Lemonakia - Tsamadou: 09:30h - 10:00h - 10:30h - 13:15h - 14:15h - 16:30h - 17:30h i Kokari – Lemonakia – Tsamadou – Kokari 09:45h – 10:15h – 10:45h – 13:30h – 14:30h – 16:45h – 17:45h). Hotel ima pravo da promeni red vožnje u odnosu na nepredviđene okolnosti ili nedovoljnog broja gosiju u hotelu. Hotel Arion predstavlja preporuku za sve klijente koji žele da rentiraju automobil tokom boravka na ostrvu.

Kontakt: www.arion-hotel.com
1. dan BEOGRAD – KOS – SAMOS
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue-a dva sata i 30 minuta ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Čarter let za Samos sa međusletanjem na ostrvo Kos. Ketering u avionu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik Organizatora putovanja. Transfer do hotela. Smeštaj u studio/apartman, ili izabran hotel. Noćenje.

2. do 10./11. dan SAMOS
Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

11./12. dan SAMOS - BEOGRAD
Napuštanje smeštajnog objekta. Transfer do aerodroma. Direktan čarter let za Beograd. Obrok u avionu. Sletanje u Beograd. Kraj programa.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Gradovi Evrope

Upoznajte Evropu sa nama